Monday, March 5, 2007

parkımız park kalsın !

Uzun zamandır süren camii yapma çabaları davayı kaybetmeleri ile dilerim son bulmuş olsun...

Göztepe Parkı bize kalan son yeşil alan, üstelik çok güzel kutlamaların konserlerin yapıldığı bir park. Heryer camii zaten, ben bizim evin balkonundan en yakında olan en az 6 camii gösterebilirim... Aynı şey Göztepe Parkı içinde geçerli, yürüyüş mesafesinde camiiler zaten var!

Ne yazık ki deprem ülkesiyiz, ne yazık ki konserve gibi içiçe yaşıyoruz.Kendimizi dışarı atmak zorunda kaldığımızda gidebileceğimiz öyle az yer varki!! Geniş ve sağlam, doldurma olmayan zeminlere ihtiyacımız var . . .

Ayrıca en deli olduğum bir diğer konu hastaneler! Numune Hastanesi, Haseki Hastanesi öyle zarar görmüş binalarki, bunların yıkılıp yeniden yapılmaya ihtiyacı varken neyimize bizim camii !

~ mrl ~

5 comments:

Anonymous said...

Ayy bu haberi okuduğumda tüylerim diken diken oldu ne alaka canım zaten her yerde cami var o güzelim parkı nasıl bozarlar.Camii yapılacak yerler var yapılmayacak yerler var!

B5 said...

Hastane ve OKULLARIN her sehirde ayni özeni görmesini diliyorum!!

derbay said...

canım, önceki post una da yazacaktım ama kendimi zor tuttum.

bu memleket küresel ısınmaya tepki olarak da cami yapar, toprak kaymasını engellemek için de, vatandaşa gezmelik yer olsun diye de!!!

sonra o caminin imamları bayram namazlarında elektrikli süpürge (duydum bunu gerçekten) isterler, "niye camimize gelmiyorsunuz" derler.

tüm burlar olurken birileri oda olmadığı için hastaneden sepetlenir, 40-50 çocuk aynı derslikte itiş tepiş eğitim görmeye çalışır, bir grup çevreci kendini ağaca, banka neyin zincirler çemkirir 5-10 polis memuru gelip haklarında soruşturma açtırır bu sırada da yine yeni bir camiinin temelleri atılıyordur muhtemelen.

malum bir semde 10 okul, sokak başına 4 camii düşüyor...

ben 1 mart günü şalterleri indirdim ama korkarım inmesi gereken şalter başka..

sefkiler ;)

Anonymous said...

ben de duyunca cok üzüldüm.Bunlar hep oy kaygisiyla yapilan saga sola saldirmalar.Su anda heryere
saldiriyorlar, nerden ne cikarsa, tabanlarindaki secmenlere sirin görünecekler ya...!Ibadet edecek yer olmasa tamam ama keske insanlarimiz biraz daha bilincli ve beraber hareket edebilse!!

mrl's page said...

@ d-chic
sen bizim tarafta oturmadığın için bilmiyor olabilirsin, Göztepe Parkını uzun zamandır tartışıyoruz ne yazıkki!
dilerim şu dava sonucuyla artık konu kapanmış olsun...

@ b5
kesinlikle sana katılıyorum !

@ mercan'ın deryası
o kadar doğru söylüyorsunki, bizim semtte 10 okul özeller dahil 20 olsun ama en az 50 camii var...belki daha da fazladır..

@ wendy
hoşgeldin :)
tam körler sağırlar birbirlerini ağarlar durumu yaşanıyor işte.onlar oy derdinde diğerlerini karıştırmiym...

sevgiler
mrl