Thursday, August 23, 2007

süper bir kampanya

Bir arkadaşımdan gelen e-mail ile süper bir kampanya başlattıklarını ve başarıyla yürüttüklerini öğrendim... Katılmakta çok kolay... Hele ki bir ufaklığın o paketi alıp heyecanla açacağını hayal etmek olağanüstü güzel...

En altta çocukların isimleri, okulları ve sınıf isimleri var, düşünün ne kadar geride kaldı o yıllar ! Ben 5A dan mezun olmuştum, siz hatırlıyormusunuz sınıfınızın adını ve okul numaranızı? O numara benim için hala güncel, şifre lazım olduğunda :P

Ben haftasonu zarfımı hazırlayacağım, katılmak isteyenler için e-maili aynen kopyaladım...

~mrl~

"Amca, zenginlikten insanlık iyidir..." Erkan Yıldırım, K. Maraş Muallim Hayrullah İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisinden mektup (2002 Kampanyamızdan)

Sevgili Dostumuz,İhtiyacı olan ilköğretim öğrencilerinin basit kırtasiye araçlarını karşılamayı ve onları okumaya teşvik etmeyi amaçlayan "Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası"nın 8.sine başladık!
Aktif İleti (Dağıtım) olarak 2000 yılından beri her öğretim yılı başında düzenlediğimiz bu kampanyalarla, Edirne'den Van'a; Ardahan'dan Adapazarı'na kadar yüzlerce okulda 170.000'den fazla küçük arkadaşımıza yardım paketleri ulaştırdık.Kampanyamızda, yardım paketlerini doğrudan öğrencilere teslim ediyoruz. Pek çok öğrencinin yazdığı teşekkür mektuplarını da toplayıp sizlere ulaştırıyoruz! Tüm bu hizmetlerimiz ücretsizdir!Her paketin tek tek teslim ayrıntısını; bu güzel anların fotoğraflarını; daha önce kampanyalarımıza katılmış onbinlerce yardımseverin ve öğretmenlerin ziyaretçi defterimizdeki yorumlarını ve öğrenci mektuplarından bazılarını sitemizde görebilirsiniz. (bkz. http://www.aktif.com/ / Hakkımızda / Sosyal Sorumluluklarımız) Kampanyamız 16 Eylül 2007'ye kadar devam edecek. Takip eden haftalarda paketler öğrencilere teslim edilecek.

Paket (A4 büyük zarf) içinde şunlar olacak: 1 kitap (öykü, Bilim Çocuk dergisi vb.), 1 defter, 2 kurşunkalem, 1 kalemtraş, 1 silgi, 1 cetvel, 1 kutu (6'lı) kuruboya, 1 lolipop şeker, 1 diş fırçası, 1 küçük boy diş macunu (..ve bir de sizin mektubunuz!)--Lütfen zarfa belirtilenlerin dışında birşey koymayın; diğer çocukları üzebilirsiniz!

KAMPANYAYA KATILMAK İSTERSENİZ:
A) Hazır paket siparişiyle katılmak için (adedi 5 YTL); http://www.abonet.net/ adresinden veya 0212 314 08 88 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. (Faks no: 0212 222 2710; Hesap no: Garanti Bankası 028-6297245 / İş Bankası 1188-301471)

B) Ya da kendi hazırlayacağınız paketleri; a- İstanbul merkezimize teslim edebilirsiniz. (Adres: Aktif İleti ve Dağıtım, PERPA Tic. Merkezi Kat: 13 No: 1969 Okmeydanı - İstanbul) b- Posta / kargo ile adresimize gönderebilirsiniz. (Lütfen zarflarınızın üzerine ad-soyad ve adresinizi yazmayı unutmayın. Takip etmeniz için gereklidir)

c- İstanbul'da 100 adetten fazla paketiniz olursa 0212 314 08 00'e telefon edin; gelip adresinizden ücretsiz alalım.Lütfen bu mesajı yurtiçi veya yurtdışındaki dostlarınıza da iletin. Her iletim, çok uzaklardaki bir çocuğun daha kitaba, şekere ve yaşama sevincine kavuşmasını sağlayabilir!Saygılarımızla,Yusuf KöseAktif İleti ve Dağıtım A.Ş. Yön. Kur. Bşk.

Geçtiğimiz yıllardaki kampanyalarda bize gelen bazı mesaj ve mektuplardan örnekler:
"Böylesine işe yarar bir kampanyayı geleneksel hale getirdiğiniz için binlerce teşekkürler."Aysun Karataş, 16.02.2007

"Şu anda gözlerimdeki yaşlardan klavyeyi zor görüyorum. Keşke mümkün olabilseydi de 10 değil binlerce zarf yapabilseydim. Binlerce gülücük pırıl pırıl yüzlerde yerini bulabilseydi.. Taaa Ağrı'ya, Çukurca'ya gitmiş, 8 yaşındaki kızımla birlikte hazırladığımız zarflar.. Çok teşekkürler Aktif Dağıtım. Kalplerimizdeki bu sevgi hiç bitmesin."Sibel İnal, 15 Ekim 2005

"Kampanyadan geçen yıl haberim oldu, birçok arkadaşıma ilettim. 40-50 kadar zarf hazırladık ve yolladık. İçine koyduğumuz mektuplara cevap gelince inanın hüngür hüngür ağladım. 37 yaşındayım, bu zamana kadar hiç bu kadar mutlu olmamış ve kendimle hiç bu kadar gurur duymamıştım... Teşekkürler Aktif Dağıtım..

"Meltem Başoğlu, 9 Eylül 2005"Merhabalar, kampanya ile kırtasiye malzemesi yolladığımız bir öğrenciden mektup aldım bugün. Gerçekten sizlere teşekkür ederim."Bilge Diren Güneş, 7 Aralık 2004

"Merhaba, Kampanyanız sonucunda, paketi alan miniklerden gelen resimli mektubu aldım bugün. Bir insana ulaşabildiğinizi görmek çok güzel bir duygu... Seneye daha çok insanın katılması için elimden geleni yapacağım. İyi çalışmalar."İlkay Holt, 25 Kasım 2004

Öğretmen Mektuplarından:"Bir yıllık aradan sonra Aktif Dağıtım çalışanlarını tekrar aramızda gördük. Öğrencilerimizin ve bizlerin ne kadar mutlu olduğunu anlatamam. Yine yardım kolisiyle geldiler ve paketlerini alan öğrencilerin mutluluklarını görmenizi isterdim. Selam ve saygılarımla.

"Naci Özmen, Adana Yakapınar İÖO öğretmeniÖğrenci Mektuplarından:"Gönderdiğiniz yardımlar için çok teşekkur ederim. Bizi çok sevindirdiniz. Yetimler, fakirler, hiçbirşey alamayanlar çok sevindiler. Sağolun."Asiye Doğan, Çorum, Alaca, Tutaş İÖO 7A

"Kim olduğunuzu bilmiyorum ama çok iyi bir insan olduğunuzu çok iyi biliyorum.. Ellerinizden öper, saygılarımı sunarım."İsminur Akbayır, K. Maraş Dulkadiroğlu İÖO 4E

" Zarfı açtığım zaman şöyle düşündüm. Uzaklarda da olsa bizim okumamız için yardım eden iyi kalpli insanlar varmış. Ben de böyle yapmak isterim."Sinem Tekdemir, Uşak Bozkuş İÖO 4A

10 comments:

Esra said...

Gercekten hos bir kampanyaymis. Bizlere tanittigin icin cok tesekkurler. Istanbul'a gidince ilgilenecegim.

ps: Bu arada bugun IKEA'da bir suru kucuk kaktus vardi ama "o kadar" kucugu yoktu. :-( Arama calismalarim surecektir. Belki Istanbul'da bulurum. :-))

mrl's page said...

Sevgili archisugar,
Ne zaman geliyorsun İstanbul'a?
Birşeyi yapmak isteyip, aradığını bulamamak beni deli eder! O yüzden seni bu dertten hemencik kurtarmak isterim.Ben kaktüsü bulurum sana :)

Kuzene soralım bakalım ne durumdaymış en minikler :)
Sevgiler
~mrl~

hindiba said...

Merhaba mrl,
Birkaç yıl önce ben de katılmıştım bu kampanyaya. Bir arkadaşımla çevreden biraz para toplayıp 30-40 kadar paket hazırlamıştık biz de... Paketleri hazırlamak kadar daha sonra gelen mektupları okumak da mutluluk vericiydi. Paylaşıp hatırlattığın için sağol!

Sevgiler...

Esra said...

Ay cok tesekkur ederim sevgili mrl.
:-)
Pazar gunu geliyorum, yaklasik 2 ay kalacagim...

mrl's page said...

İşler yine delirdi, ne blog okuyabiliyorum ne yorumlara zamanında cevap yazabiliyorum.. :(

@ wegwarte
Merhaba,
Benim yeni haberim oldu, hemencik paylaşmak istedim.Google'dan arayanlara da yardımcı olabilirim düşüncesiyle...
Ne güzel değil mi çocukların sevindiğini bilmek :)
Elinize yüreğinize sağlık...
Sevgiler
~mrl~

@ archisugar
2 ay ne kadar güzel bir süre, kaktüs şapşahane bir bahane tanışmak için :)
Sevgiler
~mrl~

Sndrfknella said...

Mrl'cim merhaba :))) Kampanyaya bayıldım ve aynen kopyalayıp hemen arkadaşlarıma mail attım. Ne kadar çok insana duyurulursa o kadar çok cocuğu sevindiririz değil mi? Böyle güzellikleri bizlerle paylaşıyor olman da ayrı bir incelik. Teşekkürler :)))

Sevgiler :)))

B5 said...

Mrlcigim, bu yaziyi yazdigindan beri zarfimi dusunuyorum. Yurtdisindan da oluyormus, e tamam o zaman. Dismacunu sorun olmasa keske. Bir de Turkce cocuk kitabi bulmam biraz zor gibi. Bakalim bizimkini hangi cocuk alacak.
Sevgilerimle ;)

mrl's page said...

@ sndrfknella
Merhaba sndrfknellacım,

Hoşgeldin :)

Kampanya harika gerçektende, eğer kısa zamanda dağıtımı gerçekleştirirlerse çocuklara okul hediyesi olmuş olacak :)

Sevgiler
~mrl~

@ b5
Sevgili b5,

Harika bir fikrim var; sen bana elden teslimat yap, ben eksikleri buradan tamamlayıp yerine ulaştırayım ne dersin :)

Sevgiler
~mrl~

B5 said...

!!!Ah Mrl Ah! :)
Sana bir email daha geliyor...

mrl's page said...

Sevgili b5,

bekliyorum :)

~mrl~