Tuesday, July 10, 2007

SoLAr bEAcH


Haftasonu deniz güneş eğlence isteyenler için Solar Beach harika bir alternatifmiş.. Kilyos sahilindeki diğer plajları görmüştüm, Solar bence daha keyifli kendini tatilde gibi hissediyorsun :) Tabii kalabalıktan ve yüksek ses müzikten hoşlanıyorsan eğer ! Tek sevimsiz olan benim için sığ deniz olması, derin ve soğuk deniz sevenlerdenim ben. Ama dip görünmeyen ürküten mavi deniz değil ! Kalkan' da denize girmeye korkmuştuk adeta, lacivertti deniz...





Denize girip uzunca bir yürümek bana keyifli gelmiyor. Öteyandan İstanbul şartlarında denizde olmak bile yetiyor. Üstelik trafikte çok kalabalık değildi, sakin ve keyifli bir pazar oldu yine...








Plajın fotopğrafını çekmek için güzel bir açı bulamadım ne yazık ki... İniş yolundan çekilebilirdi ama yol çok dardı, bana Asos yolunu hatırlattı. O kadar yüksek değildi ama benziyordu..


Şimdi nasıl güzeldir Asos, kavruluyordur sıcaktan ama olsun :)




Bu şeker böcekleri sahilde oldukça uzağımdaydılar, günün bonus görüntülerini yakaladım :)

~mrl~

10 comments:

L U P İ T A said...

aa bak bak solara gitmiş buuuu :) kimle gittin kız? ben sana diodum orası güzel diye denizi çok temiz eh biraz yürütüo denizin içinde ama açılınca baya derinleşio istanbula yakın öle bi yer iyi gelio :)

gezicini said...

ya böyle deniz yapmayın bize fena oluyorum:-( biz bozkır güzelleri en fazla bir havuz, o da pek şanslıysak. size iyi deniz banyoları dilerim :-)
sevgiler
gorki

Bir Derin Masalı said...

Nihayet Mrl ciğim...nerelerdeydin yahu....Git gel aynı yazı fenalık geçirip dört gözle bekledim.... Ben buranın tanıtımlarını izlemiştim televizyonda.Gerçekten fena bir alternatif değil ama deniz olarak. Böyle gümbürtülü yerlerde denize girmekten hiç hoşlanmıyorum. Biraz sakinlik ve huzur arıyorum. Hafif akdeniz müzikleri falan. Başka türlü anlamıyorum doğayla bütünleştiğimi yoksa. Öpüyorum seni.....Bizede bekleriz :)

mrl's page said...

@ lupita
Çok kalabalık gittik canım, 15 kişi vardık sanırım :)
Ben denizi çok özlüyorum, yakınında olmak bile mutlu ediyor.Dalia beach'te çok güzeldi.Ve Dalia'daki gün batımı süper :)

@ gezicini
Hoşgeldiniz,
Ama benim sayfamda genelde deniz resimleri olur :) Hani üzmek istemem ama :)
Ben bir iade-i ziyaret yapim, bakim nerelerdesiniz :)

@ hande
Ben karıştırdım jkim tatilde kim buralarda, o yüzden uğramamışımdır.
Kendi bloguma bile uğrayamadım aslında, çok yoğun geçiyor günler.
Evdeyseniz gelirim :)

sevgiler
~mrl~

Gamze said...

Off! Harika görünüyor. Ben hala ayaklarımı suya değdiremeden Temmuz'un yarısına geldik. Ne acı!

L U P İ T A said...

15 kişi kim kız? hem solar hem dalia aynı günde, nerden gelio bu değirmenin suyu? :))

mrl's page said...

@ püstüklü mama
Senin tatil ne zaman püstükçüm, at kendini sulara artık :)

@ lupita
Liste uzun buradan yazmamak gerek :)
Aynı gün Dalia'ya gitmedim ki, sakin yer isteyenlere önerim Dalia sadece :)

~mrl~

B5 said...

Iyi tatiller sana da :) Tadini cikar tuzlu suyun.

O miniklerden her plaja atiyorlar galiba. Biz de ne zaman sahilde otursak birer tiyatro izledik sayelerinde. Bence asil onlar bizi oyalasin diye oradalar ;)

Sevgiler,

mrl's page said...

Sevgili B5,
Tatil değil benimki :( Buralardayım, henüz biryere gittiğim yok...Sadece pazar kaçamağıydı Kilyos.

Ama minişler süper değil mi? Haklısın, bencede bizleri oyalasınlar şeklinde pıt diye çıkıveriyorlar karşımıza...

Demek döndün :)
Sevgiler
~mrl~

Anonymous said...

SOLAR BEACH'te BIR HAFTA SONU;

Sirketteki arkadaslarimizla keyifli bir pazar gunu gecirmek icin ismini yazılı ve görsel basında sık sık gördüğümüz Solar Beach Club'ı denemeye karar verdik. Guzel bir internet sayfalari var ve buradan gerekli bütün bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Telefonla kendilerine ulaşıp bütün bilgileri alabiliyorsunuz. Ne yazık ki Solar Beach ile aklimda kalan tek güzel şey bu oldu.

Pazar gunu trafik iskencesine takılmamak icin servisle gitmeye karar verdik. Birgün önceden sitede verilen numarayı arayıp, servis saatlerini kontrol ettik ve butun hazırlıklarımızı buna gore yaptık.

Nasıl Gittik:
Pazar sabahı herkes 10:15'de belirtilen servis noktasında (4 Levent- Ziraat Bankası önü) buluştuk ve hep beraber 10:30 da gelecek olan servisi beklemeye başladık. Saatler 10:45 olduğunda hala ortada bir servis yoktu. 11:00 oldu ve biz Solar'ı arayarak durumu bildirdik. Telefondaki bayan servisin hemen geleceğini söylüyordu ama zaten o saatte çoktan servise binmiş olmamız gerekiyordu.11:30 oldu ve hala ortada araç yoktu, tam sabrımız tükenmişken 11:45 gibi servis aracı geldi fakat sitede gösterilen otobüs değil 11 kişi kapasiteli bir münübüstü ve sıkışarak da olsa klimasının kendine hayrı olmayan bir araçta yaklaşık 1 saat yolculuk etmeyi başardık. Otoparkını gördüğümde ise kesinlikle arabayla gelinmeyeceğini de gördüm. Toz toprak taş!

Giriş ve yerleşme:
10:15 de başlayıp yaklaşık 2 saat süren yolculuk serüveninin ardından bu kez de kapıdaki kuyruk eziyetine takıldık. Giriş 30 ytl ve içeride kullanacağınız bir bileklik için 5 ytl depozito. Bu engeli de aştıktan sonra sizi karşılayan birde arama engeli. Tamamen ticarete dönük zihniyet 30 ytl lik bir ücret ödemenize rağmen sizi bu miktarda bırakmamak için yanınızda getirdiğiniz küçük kırakerleri bile alıyor çünkü içeriye yiyecek ve içecek sokmak yasak daha çok para harcamanız gerek.Ayrıca girişte kasadan geçmeyen insanlar da var ve elinize fiş verilmiyor. Yani 1000 kişiden 300 ünin ödediği para havada. Bu engelden sonra başka bir eziyet de yer bulabilmek. Sonuçta buranın da bir kapasitesi olmalı ama ticari zihniyet bu gibi ayrıntıları göz ardı ettiği için yaklaşık bir yarım saat kendinize uzanacak bir yer bulma derdine giriyorsunuz. Uygun yeri bulduğunuzda ya şezlongunuz yada şemsiyeniz kırık olabiliyor. Bunları değiştirmek mi istiyosunuz uzun sürebilir.

Eğlence ve Aktiviteler:
Havlunuzu serdiniz, güneş kreminizi sürdünüz ve denize girmek için iskeleye doğru ilerliyosunuz. Burada normalde atlama yasağı olmasına rağmen kimsenin uyarısı olmadığı için dikkate alınmıyor. Tehlikeli bir şekilde denize giriş yapıyosunuz. Bu sırada bu gibi plajlarda hayvan yasağının olması gerekirken, köpeklerin de rahatca sizinle aynı ortamı paylaştığını görüyorsunuz. Evcil hayvanlara karşı hiçbir art niyetim yok ve onların da bu zevki çıkarmaya hakkı var. Fakat kumlarla oynayan birçok çocuk ve denizde yüzen insanların sağlığı için yine de bazı tehlikeler doğurabilir. Yoksa bende köpeğimle eğlenmek isterdim, tabii daha uygun şartlarda.
Gün boyu tek eğlence yüksek sesle çalınan müzik ve barın üstünden hortumla dans edenlerin üzerine sıkılan su. Tabii dans edenlerin çoğu bayanlar ve beyler için güzel bir eğlence oluyor. Ama siz bardan bişey almak, yada tuvaletlere ulaşmak için giderken üstünüze su sıkılmasından kurtulamıyorsunuz. Bir de reklam kampanyası için gelen bir kozmetik firmasının gün boyu dolaşıp havaya sıktıkları deodorant.Komik Bunun dışında ne büyük ne küçükler için hiç bir aktivite ve animasyon yok!

Bu nedenle kesinlikle çocuklu ailelere tavsiye etmiyorum. Çocuğunuzu gözünüzden ayırmamanız gerekiyor yoksa heran kaybolabilir ve gününüz zehir olabilir.

Yeme-İçme:
Acıktınız veya susadınız.Diğer bir eziyet şimdi başlıyor. Bara gidiyorsunuz uzun bir sıra bekleyip aldığınız bilekliğe para yüklüyorsunuz.Halbuki bu iş girişte de yapılabilirdi. Sonra diğer bir sıraya geçip alacaklarınız için bekliyorsunuz. Belki de 1000 kişinin olduğu bir tesisde 2-3 tane kasa bunu yapıyor ve inat ederseniz yaklaşık 20dk içerisinde alacaklarınızı alabiliyorsunuz.Bununla birlikte, bu tesis kesinlikle orta sınıfa göre değil! Normalde 50 kuruş'a satılan soda burada 3 YTL, su miniboy ve 2 YTL, bira 8 YTL ve bunlar sadece normal ihtiyaçlar. Yemek olayı daha da uçuk fiyatlar ve açlık çekmek istemiyosanız mecburen yiyorsunuz.Gün boyu eğlendiğimiz diğer olay da Dj'in "Burasu Solar burdan çıkış yok !" lafını bütün bu karşılaştıklarımıza uyarlamamızdı. Bence bir malın değerinden 2 yada 3 kat fazlasına satılması anlaşılabilir ama 5-6 kat biraz düşündürücü. Ülkemizde bir çok insan açlık çekerken, siz bu ücretleri içiniz rahat ederek verebilirim diyorsanız o da size kalmış. Umarın vergileri kuruşu kuruşuna devletimize gidiyordur. Zira günlük ciro gayet iyi olmalı.

Dönüş:
Evet bütün olanlara rağmen denize girdiniz. Arkadaşlarınızla dans ettiniz ve güneşlendiniz. Şimdi dönüş zamanı. Eşyalarınızı toplayıp, soyunma ve duş kabinlerine doğru gidiyorsunuz. Önde ayaklarınızı yıkamanız izin musluklar yapılmış.Fakat buradan kaygan zemine geçiyorsunuz ve dikkatli olmanız gerekiyor yoksa herhangi bir önlem yok!

Çıkış işleminizi yapmak ve size verilen bilekliği bırakmak için tekrar kasaya gidip bekliyorsunuz. Oradan 18:00de kalması gereken dönüş servisine yöneliyorsunuz. Yine sıra ve kuyruk çilesi. Araçlar hazır ve organize olmadığı için belli bir uygulama yok. Bu nedenle yine bekliyorsunuz. 18:00 de kalması gereken servis uzun süre aradan ve yetkiliyle yaptığınız tartışmadan sonra nihayet kalkıyor. Yoğun bir trafikle birlikte yaklaşık 1 saat sonra pazar gününüzü noktalıyorsunuz.

Sonuç:
Sabah yaşadığımız olayı yetkililere bildirdiğimde üzgün olduklarını ve bir daha ki sefere geldiğimde ücret alınmayacağı söylendi. Hoş bir davranıştı. Fakat sonrasında yaşağımız olaylar kesinlikle bir daha pazar gününü Solar Beach'te geçirmememiz gerektiğini bize hatırlattı. Zira yanındaki halk plajı ücretsiz buradan solara rahatlıkla geçilebiliyor. Ayrıca Kilyos'a Sarıyer'den minibüsler var ve beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Son olarak, Solar'da harcadığınız parayla çok daha güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Hepinize iyi eğlenceler!

Okan